ΔΕΥΑΚ: Μην πετάτε μαντιλάκια, μάσκες και γάντια στις τουαλέτες σας!

Κορονοϊός: Έκκληση του προέδρου Απόστολου Χρόνη προς τους πολίτες να μην επιβαρύνουν τα αποχετευτικά δίκτυα

Ηχρήση αναλώσιμων μεν, μη «διαχειρίσιμων» δε από τα αποχετευτικά δίκτυα προϊόντων προσωπικής υγιεινής από όλους μας το τελευταίο διάστημα ελέω της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει εμφράξεις των δικτύων αλλά και ενδεχόμενες πλημμύρες.

Το σχετικό «καμπανάκι» χτυπάει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας ο οποίος, σε μήνυμά του προς τους δημότες, καλεί όλους μας να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση και, κυρίως, την απόρριψη των ειδών προσωπικής υγιεινής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Χρόνη.

«Αγαπητοί συνδημότες,
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλους μας, σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό της ΔΕΥΑ Καβάλας εργάζεται καθημερινά με στόχο την αδιάλειπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου μας.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία η υπεύθυνη στάση όλων μας, προκειμένου να μην προκαλούμε επιπρόσθετη επιβάρυνση στα αποχετευτικά δίκτυα του Δήμου μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εμφράξεις των δικτύων και ενδεχόμενες πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις, με περαιτέρω συνέπειες και στο περιβάλλον.

Δεν επιβαρύνουμε τα αποχετευτικά μας δίκτυα σημαίνει ότι δεν πετάμε αντισηπτικά μαντιλάκια, μάσκες, γάντια και τα υπόλοιπα είδη προσωπικής υγιεινής στις τουαλέτες μας. Φροντίζουμε τον εαυτό μας, προστατευόμαστε από τον κορoνοϊό και παράλληλα προσέχουμε τα δίκτυα και τους συνανθρώπους μας».

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ
Χρόνης Απόστολος