Ο κόσμος αγκάλιασε τους Γιατρούς της Καβάλας

Ευχαριστήρια επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου προς τους Καβαλιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για οικονομική στήριξη προκειμένου να αγοραστούν ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό υλικό κατά της πανδημίας

Τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για οικονομική στήριξη προκειμένου να αγοραστούν ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα προστατευτικά υλικά, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας. Στην πρωτοβουλία του για συγκέντρωση χρημάτων σε λογαριασμό τραπέζης ανταποκρίθηκε πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών από την Καβάλα και όχι μόνο και μ’ αυτά έγινε προμήθεια φορητού αναπνευστήρα και αναλώσιμων υλικών απαραίτητων για τη λειτουργία αναπνευστήρων, ηλεκτρονικών πιεσόμετρων με ενσωματωμένο οξύμετρο, αγορά υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού, αγορά πρώτης ύλης απαραίτητη για τη 3D εκτύπωση προστατευτικών ασπίδων προσώπων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου της Καβάλας

«Ο κόσμος με την προσφορά του έγινε μέρος του αγώνα σε έναν υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου»

«Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας για οικονομική στήριξη και άμεση βοήθεια εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αγοράς εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, των απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού στη μάχη κατά της Πανδημίας Covid-19, καταθέτοντας ο καθένας χρήματα από το υστέρημά του, στον λογαριασμό ειδικού σκοπού που ανοίχτηκε πρόσφατα επί τούτου.

Το αστείρευτο ενδιαφέρον και η στήριξη από πολίτες από όλη την Καβάλα, τη Θάσο, την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο, ώστε το ιατρικό (και νοσηλευτικό) προσωπικό της Καβάλας, τόσο του Νοσοκομείου αλλά και οι ιδιώτες ιατροί, να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονο, ασφαλή και άρτιο ιατρικό εξοπλισμό, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο τομέα της διάγνωσης και περίθαλψης της λοίμωξης COVID-19, με ασφάλεια για όλους (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς). Έχει πραγματοποιηθεί ήδη αγορά φορητού αναπνευστήρα και αναλώσιμων υλικών απαραίτητων για τη λειτουργία αναπνευστήρων, ηλεκτρονικών πιεσόμετρων με ενσωματωμένο οξύμετρο, αγορά υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού, αγορά πρώτης ύλης απαραίτητη για τη 3D εκτύπωση προστατευτικών ασπίδων προσώπων.

Για την εκτύπωση των προστατευτικών ασπίδων οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους Καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος Γιώργο Μάλιαρη και Νίκο Βορδό, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα στον τομέα τους που τάχθηκαν στον αγώνα της αντιμετώπισης κατά του Covid-19. Με απόφαση μάλιστα του Αντιπρύτανη Δημήτρη Μπαντέκα, ενισχύθηκε η προσπάθεια  με την αγορά 2 επιπλέον 3D εκτυπωτών.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι με την προσφορά, την αλληλεγγύη και τις ευγενικές χορηγίες τους οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν τους γιατρούς του Νομού, έγιναν μέρος του αγώνα μας σε έναν υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου.

Παίρνουμε δύναμη από την ανταπόκρισή σας και ανακοινώνουμε ρητά ότι ο λογαριασμός ειδικού σκοπού θα παραμένει ανοιχτός στις δωρεές όλων όσο διαρκεί αυτή η πρωτοφανής κρίση και ζητούμε από όποιον συμπολίτη μας το επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα, να συνδράμει στον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε καθημερινά!

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά τους μέχρι σήμερα αρωγούς και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή μας η προσπάθεια θα συνεχισθεί με μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή και ένταση στο μέλλον. Η μάχη είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη αλλά όλοι μαζί θα τη κερδίσουμε.

Σας ευχαριστούμε για όλα! Καλή δύναμη σε όλους».