Κορονοϊός: Οι δάσκαλοι της Καβάλας προσφέρουν 2.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Δωρεά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας στο ΓΝΚ και ανακοίνωση με «σκληρή» κριτική κατά όσων «αρκούνται σε ανέξοδα χειροκροτήματα και πολυέξοδες επικοινωνιακές καμπάνιες»

Ένα οργανωμένο, στελεχωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας «ζητάνε» με ανακοίνωσή τους οι δάσκαλοι και οι δασκάλες της Καβάλας, τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη «οδός» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας «κατακεραυνώνει» όσους χρόνια τώρα αποδομούν το ΕΣΥ το οποία τώρα επικαλούνται, μαζί με την ατομική ευθύνη του καθενός, σε μια ιδιαίτερα «φορτισμένη» ανακοίνωση, όπου γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά σε δωρεά ύψους 2.000 ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με σκοπό την αγορά μέσων ατομικής προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας.

Υπέρτατη αξία είναι ο άνθρωπος!

«Η εμφάνιση της πανδημίας του Covid 19 ανέδειξε περίτρανα την απογύμνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην οποία επί χρόνια επιδόθηκαν όλες οι κυβερνήσεις. Μια συστηματική απογύμνωση στον βωμό της εξυπηρέτησης του κέρδους και των αγορών που απαιτούν τη συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση και την αδιαφορία για κάθε ανθρώπινη αξία, ακόμα και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Όσοι σήμερα κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για τη Δημόσια Υγεία, υπηρέτησαν επί σειρά ετών την υποβάθμιση, την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και την ιδιωτικοποίησή της.

Όσοι σήμερα επικαλούνται υποκριτικά την ατομική ευθύνη, τσαλαπάτησαν τη μέγιστη κρατική ευθύνη να διασφαλίζουν στον λαό αξιοπρεπή διαβίωση και υγεία.

Ακόμα και τώρα, που είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η μόνη δυνατή άμυνα απέναντι στον ιό είναι ένα οργανωμένο, στελεχωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, επιμένουν να δίνουν δωράκια σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, αρκούνται σε ανέξοδα χειροκροτήματα ή πολυέξοδες επικοινωνιακές καμπάνιες και επιδιώκουν να μεταθέσουν την αποκλειστική ευθύνη σε όλους εμάς, αντί να προβούν άμεσα σε:

  1. μαζικές και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την κάλυψη όλων των αναγκών,
  2. πρόβλεψη για πλήρη μέτρα ατομικής προστασίας για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού, που είναι αποδεδειγμένα το πρώτο και κύρια εκτεθειμένο σε κίνδυνο,
  3. προμήθεια με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό,
  4. άνοιγμα ΜΕΘ και ενίσχυση Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας
  5. επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας (ιατρεία, εργαστήρια, κλινικές κ.λπ.) και εξοπλισμού, με παράλληλη ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στον δημόσιο σχεδιασμό,
  6. πλήρη κάλυψη με δωρεάν διαγνωστικά τεστ σύμφωνα με τα πρότυπα του ΠΟΥ αποκλειστικά από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, συναισθανόμενος την αγωνία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προσφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας 2.000 ευρώ.

Στο πλευρό των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία θα δίνουμε τον αγώνα και σήμερα και αύριο για την υγεία και την ζωή όλων… γιατί η υπέρτατη αξία είναι ο άνθρωπος»!