Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Θέλετε να κάνετε «Ρεπορτάζ από το σπίτι»; Νά η ευκαιρία

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» εγκαινιάζουν μια σειρά δράσεων για παιδιά, εφήβους και νέους με τίτλο: «Τα παιδιά και οι νέοι στην πρώτη γραμμή»-Η διαδικασία, ο τρόπος και οι όροι συμμετοχής

«Όλοι μας έχουμε αλλάξει τον τελευταίο καιρό συνήθειες, ωστόσο παραμένουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Μένω σπίτι δε σημαίνει σταματώ να ζω. Κυρίως δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι δημιουργικός. Επιλέγουμε να μένουμε σπίτι και να είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία. Εσείς τα παιδιά και οι νέοι είστε κυρίως εκείνοι που έχετε στα χέρια σας τη μεγαλύτερη δύναμη να μεταδώσετε το κύμα ελπίδας και ομορφιάς της ζωής σε όλους μας».

Με αυτό το μήνυμα ως προπομπό ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» εγκαινιάζουν μια σειρά δράσεων για παιδιά, εφήβους και νέους από 8 έως 22 ετών με τίτλο: «Τα παιδιά και οι νέοι στην πρώτη γραμμή» και προτρέπουν τους «δικαιούχους» να συμμετέχουν σε μία σειρά εβδομαδιαίων αποστολών.

1η Αποστολή: «Ρεπορτάζ από το σπίτι»

Ισχύει από τη Δευτέρα 6 Απριλίου έως την Κυριακή 12 Απριλίου 2020.

Πώς; Είναι απλό. Γίνεστε ρεπόρτερ του σφυγμού της πόλης και ερευνητές θετικής ενέργειας μέσα από το σπίτι. Ετοιμάστε ένα σύντομο βιντεάκι (διάρκειας δευτερολέπτων έως τριών λεπτών) μέσα από το οποίο:

  • προτείνετε κάτι που σας άρεσε
  • απευθύνετε αισιόδοξα μηνύματα
  • μοιραστείτε δημιουργίες σας
  • μιλήστε για ένα βιβλίο που σας άρεσε
  • μιλήστε για τις αγαπημένες σας συνήθειες και για το πώς περνάτε τη μέρα σας
  • μιλήστε για την αγαπημένη σας συντροφιά

Η λέξη «αισιοδοξία» προέρχεται από τις λέξεις «αίσιος» (ευχάριστος, τις που προμηνύει καλά) τη λέξη και «δόξα» (γνώμη). Είναι η λέξη που ταιριάζει σε εσάς, τη νέα γενιά και η ανθρώπινη ιστορία έχει δείξει ότι είναι η αφετηρία κάθε νίκης και η μόνη τελικά υπερδύναμη που μπορεί να επικρατήσει.

Δώστε το στίγμα σας και το δικό σας μήνυμα αισιοδοξίας.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που είναι σε ισχύ η αποστολή «Ρεπορτάζ από το σπίτι», τα δικά σας βίντεο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Στείλτε το δικό σας βίντεο στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εδώ ή στο messenger της σελίδας του facebook της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας εδώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής σας είναι τα βιντεάκια (εφόσον σε αυτά πρωταγωνιστούν ή φαίνονται πρόσωπα ανήλικων παιδιών) να συνοδεύονται από μία υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα στην οποία να αναφέρεται το παρακάτω κείμενο:

«Επιτρέπω στον Δήμο Καβάλας και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός” να χρησιμοποιήσουν για λόγους αρχειακούς, πολιτιστικούς ή για σκοπούς προβολής του έργου τους, φωτογραφία, βίντεο ή άλλο πάσης φύσεως οπτικοακουστικό υλικό, που πιθανώς εμφανίζομαι εγώ ο ίδιος και το ανήλικο τέκνο μου …………………… (ονοματεπώνυμο) του οποίου έχω τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, που έχουν αποσταλεί στο email της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας για τη συμμετοχή στη δράση “Μικροί Ρεπόρτερς”».

Η παραπάνω δήλωση μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα της κυβέρνησης εδώ (αναλυτικά βήματα: από την αρχική σελίδα επιλέγουμε «Επίκαιρες αναζητήσεις», κατόπιν τον σύνδεσμο «έκδοση υπεύθυνης δήλωσης»). Αφού ολοκληρωθεί η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης, αποστέλλεται μαζί με το βιντεάκι στο e-mail ή στο messenger της σελίδας της Βιβλιοθήκης.

Για τη διοργάνωση και το σχεδιασμό του συνόλου των δράσεων «Τα παιδιά και οι νέοι στην πρώτη γραμμή» οι εμπνευστές και δημιουργοί τους ευχαριστούν θερμά τη φιλόλογο, Ευδοκία Φανερωμένου, καθώς επίσης και για το σχεδιασμό του Λογότυπου την Graphic Designer, Σοφία Αγγέλου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2513 500401 τις ώρες 10:00-15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Καλή Αρχή!