Το Λιμεναρχείο Καβάλας διευκρινίζει: Απαγορεύεται και η κολύμβηση και το υποβρύχιο ψάρεμα λόγω κορονοϊού

Διευκρινίσεις του Λιμεναρχείου για το τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται από τις θαλάσσιες δραστηριότητες στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας διευκρινίζει ότι απαγορεύεται και η κολύμβηση, αλλά και το υποβρύχιο ψάρεμα, μέχρι τη λήψη απόφασης από το αρμόδιο υπουργείο για την άρση των μέτρων τα οποία αφορούν σε θαλάσσιες δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας

Ανακοινώνεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλασσίου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της Κ.Υ.Α. αριθ.Δ1α/ΓΠ.οικ.20036/22-03-2020 (ΦΕΚ 986 Β΄) και κατά συνέπεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Επιπλέον υπενθυμίζονται τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας εν΄ όλω στην Επικράτεια και τα αντίστοιχα που αφορούν μετακινήσεις από και προς τα νησιά για την μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Το σύνολο των μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με πλοία, θα πρέπει να πραγματοποιείται φέροντας τις αντίστοιχες βεβαιώσεις οι οποίες θα επιδεικνύονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Τέλος, στον επίσημο ιστότοπο του ΥΝΑΝΠ εδώ υπάρχει ειδική ενότητα για τον ιό COVID-19, η οποία ενημερώνεται καθημερινά για την εξέλιξη του φαινομένου, σε σχέση πάντα με τη ναυτιλία, τα λιμάνια και τις θαλάσσιες μεταφορές.