Με… συνταγή κυβέρνησης το ψήσιμο του αρνιού: Κάντε το στον φούρνο και όχι στη σούβλα [βίντεο]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών

Συνεχής είναι η ροή των ειδήσεων όσον αφορά τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, επανέλαβε ότι αυτήν τη φορά θα είναι διαφορετικό, ενώ θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ανέφερε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, τονίζοντας σε συνέντευξή του σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό ότι «δε χάθηκε ο κόσμος να ψήσουμε φέτος το αρνί στον φούρνο και όχι στη σούβλα, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να στοιχίσει τη ζωή σε ανθρώπους που αγαπάμε», τονίζοντας ότι με κάθε τρόπο πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ακόμη και στις αυλές των σπιτιών.

Συμπλήρωσε, επίσης, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων, ότι «φέτος δίνεται η ευκαιρία στον καθένα μας να γίνει ήρωας, σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή», ενώ διευκρίνισε ότι μέχρι το Πάσχα όλα τα στοιχεία θα επαναξιολογηθούν, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

Δείτε τη σχετική δήλωση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» [εδώ] από το 1:55:35