Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων: Ένα «Κάστρο» ανθρωπιάς στη «μάχη» κατά του κορονοϊού

Με σύνθημα «Σ' αυτήν τη μάχη κανένας μόνος-Ράβουμε μάσκες για τους υγειονομικούς: Βοήθα και ΕΣΥ» τα μέλη του Συλλόγου ράβουν χειρουργικές μάσκες και να αποσταλούν σε μονάδες του ΕΣΥ και ζητούν τη βοήθεια όσων μπορούν να βοηθήσουν

Με σύνθημα «Σ’ αυτήν τη μάχη κανένας μόνος-Ράβουμε μάσκες για τους υγειονομικούς: Βοήθα και ΕΣΥ» τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο» ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ράψουν χειρουργικές μάσκες και να αποσταλούν σε μονάδες του ΕΣΥ.

Ο λόγος αυτής της πρωτοβουλίας είναι απλός: «Πίσω από τις ιατρικές μάσκες όσο και πίσω από τους αριθμούς των ασθενών, των διασωληνωμένων και των νεκρών, βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι δικοί μας και δεν μπορούμε να δούμε μόνο την ατομικότητά μας»…

Σ’ αυτήν την προσπάθεια μπορούν όλοι να συμμετέχουν, με τον δικό τους τρόπο και όσο το… επιτρέπουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά πάνω από όλα να δείξουν «το πώς η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις γνώσεις του καθενός» τον αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο του κράτους, τον καθ’ ύλην αρμόδιο για την κάλυψη των ελλείψεων στην Υγεία.

Η ανακοίνωση-πρόσκληση του Συλλόγου

Εν μέσω πανδημίας και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των υπουργών και των υπευθύνων για την ετοιμότητα της χώρας απέναντι στην πανδημία, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, μαρτυρίες,καταγγελίες, απεγνωσμένες κλίσεις γιατρών και συνολικά του προσωπικού των νοσοκομείων, για έλλειψη υγειονομικού υλικού, το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να δώσουν τη μάχη με ασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και για άλλους ασθενείς που μπορεί να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Η κίνηση των φοιτητών της Ιατρικής, να θέσουν τον εαυτό τους σε αυτήν τη μάχη, είναι για εμάς ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις γνώσεις του καθενός. Γνωρίζουμε ότι η εθελοντική προσφορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες που έχουν τα νοσοκομεία. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ελλείψεις σε ΜΕΘ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή είναι η αποστολή και υποχρέωση του κράτους και για αυτό απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις.

Όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο πίσω από τις ιατρικές μάσκες όσο και πίσω από τους αριθμούς των ασθενών, των διασωληνωμένων και των νεκρών, βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι δικοί μας και δεν μπορούμε να δούμε μόνο την ατομικότητά μας. Για αυτόν τον λόγο, ως Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», παίρνουμε την πρωτοβουλία να ραφτούν χειρουργικές μάσκες και να αποσταλούν σε μονάδες του ΕΣΥ.

Καλούμε όποιον και όποια ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με το 6987 013085 (Τασία).

Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος, Λάμπρος Λαμπρινίδης