Είναι επίσημο: «Μένουμε σπίτι» μέχρι τις 27 Απριλίου 2020. Τουλάχιστον…

«Αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας διαλύσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς - Για άλλες τρεις εβδομάδες παράταση στην «καραντίνα»

Την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη τήρησης του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων τόνισε για άλλη μια φορά το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς προτού ανακοινώσει την επέκτασή του για άλλες τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε τώρα καθώς η καλή εικόνα των ημερών μπορεί να ανατραπεί μέρα με τη μέρα, ακόμα και την επόμενη στιγμή».




Με απόφαση της Πολιτείας, το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. «Τουλάχιστον», όπως σημείωσε ο υφυπουργός. «Άλλες τρεις βδομάδες σκληρής προσπάθειας μπροστά μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Τόνισε ακόμα ότι δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και θα οριστούν υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπαίνει έτσι «φρένο» σε όσους επιχείρησαν να δηλώσουν ενόψει Πάσχα, ως κατοικία τους το εξοχικό τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι περιορισμοί στη μετακίνηση «δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη την άσκηση ή την κολύμβηση», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Προειδοποίησε τέλος αυτούς που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη συλλογική προσπάθεια, συνεχίζοντας να παραβιάζουν τους περιορισμούς μετακίνησης, ότι η Πολιτεία δεν θα τους παρακολουθεί με απάθεια, αλλά θα λάβει επιπλέονμέτρα αν χρειαστεί.