«Μπλόκο» μέσω… taxisnet σε όσους θέλουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό

Η ΑΑΔΕ σταματάει να εξετάζει τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας για τους... πονηρούς-Για ποιους επιτρέπεται κατ' εξαίρεση το κολύμπι και η άσκηση χωρίς ειδικούς περιορισμούς

Σε ακόμη ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, ώστε να μπει ένα μπλόκο στα… σχέδια των πονηρών για το Πάσχα, καθώς πολλοί άλλαξαν μέσω taxisnet τη μόνιμη κατοικία για να πάνε στο χωριό.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας παρατείνονται μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020 (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Για ποιους επιτρέπεται η άσκηση χωρίς τα κοινά δικαιολογητικά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πληροφόρησε επίσης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020 για την εξάπλωση του κορονοϊού ότι για μερικές κατηγορίες ανθρώπων επιτρέπεται το κολύμπι και η άσκηση χωρίς τους ειδικούς περιορισμούς οι οποίοι ισχύουν για το κοινό.

Αυτές οι ειδικές ομάδες είναι τα παιδιά με αυτισμό, όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και όσοι χρήζουν αποκατάστασης μέσω ασκήσεων, αρκεί να φέρουν μαζί τους τη γνωμοδότηση του γιατρού τους που να πιστοποιεί ότι πάσχουν από νοσήματα τα οποία χρήζουν άσκησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επιπρόσθετα ότι όσοι άνθρωποι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες τυγχάνουν της ειδικής προσοχής της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως είναι οι υπηρεσίες Υγείας, μια πολιτική την οποία από την αρχή υιοθέτησε η Πολιτεία, όπως ανέφερε ο υφυπουργός.