«Κλινική» κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

110 κλίνες σε 3 ορόφους, έτοιμες να υποδεχθούν ήπια κρούσματα του ιού - Ενίσχυση με 15 νέους νοσηλευτές - Ικανοποίηση Κλειτσιώτη για τις δωρεές των Καβαλιωτών

Στον 3ο, 4ο και 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, 110 κλίνες είναι έτοιμες για να φιλοξενήσουν, αν χρειαστεί, ήπια περιστατικά ασθενών από την περιοχή μας που ενδεχομένως νοσήσουν από τον νέο κορονοϊό Covid-19. Αυτό, σε συνδυασμό με την προμήθεια αντιδραστηρίων για τη διεξαγωγή τεστ «ύποπτων» για κορονοϊό ασθενών εδώ, στην Καβάλα [διαβάστε περισσότερα εδώ] μας επιτρέπουν να μιλήσουμε για τη δημιουργία μίας «κλινικής κορονοϊού» στο ΓΝΚ.

Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 δεκαπέντε (15) νέοι νοσηλευτές αναμένεται να «παρουσιαστούν» στην Καβάλα, ενισχύοντας έτι περαιτέρω τη «δύναμη» του Γενικού Νοσοκομείου (9 προσλήψεις είχαν γίνει το περασμένο διάστημα, με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης).

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης δηλώνει ικανοποιημένος από την κατάσταση στην περιοχή μας σε σχέση με τον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η Καβάλα μέχρι στιγμής «μετράει» μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και κανέναν θάνατο.
«Γενικότερα και σαν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση εάν δεν είχαμε τα περιστατικά από τον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Μιλούσα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης η οποία μου είπε ότι εκεί υπάρχουν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 νεκροί. Όλα τα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό: Γερμανία, Ολλανδία, ακόμη και Φιλανδία, όπου εργάζονταν», αναφέρει σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο κ. Κλειτσιώτης.

Ο Διοικητής «στέκεται» ιδιαίτερα στις δωρεές των Καβαλιωτών σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. «Πάμε καλά, δεν έχουμε ελλείψεις σε υλικό και ομολογώ ότι είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση πολλών συμπολιτών μας προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου σε αναλώσιμα κ.ά. Κάποια στιγμή θα ανακοινώσω όλους τους δωρητές του Νοσοκομείου Καβάλας – αναφέρω ενδεικτικά τη δωρεά του Γιάννη Δέα 2.000 υφασμάτινων μασκών που διατέθηκαν σε προσωπικό που δεν έχει άμεση επαφή με ασθενείς», συμπληρώνει ο κ. Κλειτσιώτης.