Κορονοϊός: Ακόμη ένας νεκρός στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Στους 76 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Κατέληξε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 72χρονος που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ - Έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο κατάλογος με τους νεκρούς από κορονοϊό, καθώς το πρωί της Δευτέρας 6 Απριλίου 2020 έγινε γνωστό ότι ακόμη 3 άνδρες κατέληξαν από τις επιπλοκές του ιού, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 76.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 82χρονο που νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έναν 72χρονο που έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα και νοσηλευόταν σε ΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και για ένα 78χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.




Διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά πως οι άνδρες άνω των 65 ετών αποτελούν την πλέον ευπαθή ομάδα στην επέλαση του κορονοϊού με συνολικά 55 θανάτους. Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 62 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54,9% αφορά σε άνδρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 5 Απριλίου 2020 είχαμε 5 νέους καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28,8%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.