Κορονοϊός: Η «καμπύλη» του ιού στην Ελλάδα και η σύγκριση με άλλες χώρες [πίνακες]

Η αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού σε Ελλάδα σε σύγκριση με χώρες με πληθυσμό κοντά σε αυτόν της χώρας μας: Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία

Κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, θεωρείται ο Απρίλιος. Στη χώρα μας, οι νεκροί έφτασαν τους 76, αφού τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι τρεις άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Κυριακής 5 Απριλίου 2020, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Στα δύο γραφήματα, που δόθηκαν από κυβερνητικές πηγές, παρακάτω φαίνεται η πορεία της χώρας μας εν μέσω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, δείχνουν την καμπύλη αύξησης κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα σε σύγκριση με τρεις χώρες με πληθυσμό όχι πολύ μεγαλύτερο από της χώρας μας και ειδικότερα σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία το διάστημα από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Απριλίου 2020.
Στην Ολλανδία των 17,18 εκατ. κατοίκων, οι νεκροί έφτασαν το διάστημα αυτό τους 1.776 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις 17.851.

Στο Βέλγιο με πληθυσμό 11,04 κατοίκους, οι νεκροί αυξήθηκαν σε 1.447 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 19.691.

Στην Πορτογαλία των 10,3 εκατ. κατοίκων, οι νεκροί ανήλθαν σε 295 και τα κρούσματα έφτασαν τις 11.278.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται έως ένα βαθμό και στην τακτική που έχει επιλέξει η εκάστοτε κυβέρνηση -δηλαδή εάν γίνονται πολλά ή λίγα τεστ στον πληθυσμό.

Ακόμη τρεις νεκροί τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού στη χώρα μας. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έναν 72χρονο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έναν 78χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 72χρονος βρισκόταν διασωλημένος στην εντατική και μάλιστα, η υγεία του είχε παρουσιάσει μικρή βελτίωση.

Ωστόσο, στη συνέχεια επιδεινώθηκε ξανά και ο άνδρας «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: cnn.gr