Κυβέρνηση προς πολίτες: Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν

Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας ξεκαθάρισαν οι κ. κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς-Εξετάζεται η εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής των μέτρων μετά τις 27 Απριλίου-Τα πάντα για τον κορονοϊό μέσα από το νέο site της κυβέρνησης

To covid19.gov.gr αποτελεί πλέον τον κεντρικό κόμβο επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους πολίτες για όλες τις πολιτικές και για όλες τις δράσεις των υπουργείων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ σύντομα θα προστεθεί και εφαρμογή ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με τους χρήστες, όπου οι πολίτες θα καταθέτουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με τη νόσο και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την καθιερωμένη ενημερωτική συνέντευξη το απόγευμα της Τρίτης 7 Απριλίου 2020 για την εξέλιξη της νόσου.

Όσον αφορά την προοπτική άρσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος: «Μέχρι τις 27 Απριλίου 2020 ισχύουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει συζήτηση για την όποια αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δήλωσε ότι «η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι μαραθώνιος, είναι σπριντ. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων, με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας. Εξετάζεται επίσης η εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής των μέτρων».

Επίσης, εξετάζονται και οι πρακτικές τις οποίες εφαρμόζουν άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα το «μοντέλο» της Αυστρίας, όπου θα ανοίξει σταδιακά η αγορά, με πρώτα τα καταστήματα μικρού εμβαδού. Πάντως, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου και τη γνωμοδότηση των ειδικών.