Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: «Σαν την υγεία δεν έχει»!

Διαβάστε το μήνυμα του Συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας χαιρετίζει εγκαρδίως όλους τους υγειονομικούς της χώρας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι σαν μια γροθιά δίνουν εδώ και περίπου δύο μήνες τον μεγάλο αγώνα κατά της πανδημικής εξάπλωσης και απειλής του νέου κορονοϊού.

Περνάμε το ηχηρό μήνυμα ότι στην πρωτοφανή αυτή γενικευμένη υγειονομική κρίση, ειδική μνεία και σκέψεις αγάπης και συμπαράστασης αξίζουν σε όλους τους γιατρούς της Καβάλας, οι οποίοι τώρα που γύρω μας πλανάται, ένας αόρατος εχθρός, ένας ιός που σκοτώνει αδιακρίτως, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δίνουν άοκνα τη μεγάλη μάχη. Μια μάχη νικηφόρα για την ώρα, δύσκολη και διαρκή, παρέχοντας στους πολίτες υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα. Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο ότι οι απανταχού ιατροί μας βάζουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, προτάσσουν με αυτοθυσία τα στήθη τους στην επέλαση του ιού,  για να είναι όλοι οι πολίτες υγιείς, για να νικήσουμε όλοι μαζί.

Είναι στιγμές που τα πολλά λόγια περιττεύουν, που αξία έχουν οι πράξεις. Γιορτάζουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εν μέσω υγειονομικής κοσμογονίας. Που όμως μας δίδαξε ότι «σαν την υγεία δεν έχει», γεγονός που πιστεύουμε ότι μελλοντικά θα μεταβάλει επί τα βελτίω το παγκόσμιο υγειονομικό γίγνεσθαι και μοιραία θα κινητοποιήσει τις κυβερνήσεις ανά τη γη να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους, όταν αυτή η κρίση τελειώσει, ώστε να στηρίξουν γενναιόδωρα τα συστήματα υγείας και κατ’ επέκταση τους λειτουργούς τους. Αυτούς που διαχρονικά είναι και θα είναι μαχητές και θεματοφύλακες της υγείας όλων, με μόνα όπλα στην φαρέτρα τους τον όρκο του Ιπποκράτη, τη βαθιά επιστημονική γνώση και την αυταπάρνηση.

Το μεγαλύτερο δώρο είναι η υγεία. Ο μεγαλύτερος πλούτος είναι η ικανοποίηση. Και η καλύτερη σχέση είναι η πίστη. Αυτό το τρίπτυχο μας ενώνει όλους σήμερα. Πίστη στη νίκη κατά του κορονοϊού, ικανοποίηση στα μάτια και τις ψυχές μας όταν επιτυγχάνεται η προάσπιση της υγείας των πολιτών, αυτού του υπέρτατου αγαθού».

Η πρόεδρος
Αναστασία Αντωνίου
Ο γραμματέας
Αλέξης Πολίτης