Μικροβιολόγοι της Καβάλας προτίθενται να ξεκινήσουν τη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συναινεί, εφόσον τηρηθούν όλες οι διατάξεις-οδηγίες του ΕΟΔΥ

Μικροβιολογικά εργαστήρια της Καβάλας προτίθενται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, να ξεκινήσουν τη διενέργεια της ειδικής εξέτασης PCR για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού Covid-19, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να διαπιστώσουν εάν έχουν προσβηλθεί από τον νέο κορονοϊό και εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι αφού έλαβε υπόψιν:

  1. την αυξανόμενη ανάγκη και ζήτηση για εργαστηριακή διερεύνηση-ανίχνευση της λοίμωξης από τον COVID-19,
  2. την ανάγκη αποσυμφόρησης των επειγόντων ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με την επακόλουθη επιβάρυνση των Νοσοκομειακών Ιατρών,
  3. την ανάγκη εμπλουτισμού των διαγνωστικών εργαλείων στα χέρια των Ιδιωτών Ιατρών που αποτελούν την αντιπυρική ζώνη και το ανάχωμα πριν ο ασθενής φθάσει στο Νοσοκομείο,
  4. την ανάγκη ευελιξίας σε περιπτώσεις χρονοβόρων τηλεφωνικών κλήσεων στη γραμμή του ΕΟΔΥ και
  5. την ανάγκη αποφυγής καταφυγής των Καβαλιωτών σε αμφιβόλου ποιότητας τεστ,

συναινεί στην πρόθεση των Μικροβιολόγων του Νομού να αρχίσουν να διενεργούν την ειδική εξέταση PCR ανίχνευσης COVID-19, αρκεί η δειγματοληψία να γίνεται με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (προστατευτική στολή, μάσκα, ασπίδα προστασίας προσώπου, γάντια) σε ιδιαίτερο χώρο του ιατρείου ή στο σπίτι του ασθενή και η διαχείριση των δειγμάτων να γίνεται με βάση τις κείμενες διατάξεις-οδηγίες του ΕΟΔΥ.
«Μόνο η PCR είναι η ενδεδειγμένη εξέταση ανίχνευσής του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου. «Πρωταρχικό μέλημα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας παραμένει  η προαγωγή και η προάσπιση της Δημόσιας  Υγείας. Καλή δύναμη σε όλους μας», καταλήγει.