Κορονοϊός: Αλληλεγγύη στην πράξη από τους Φιλίππους ως τη… Νέα Υόρκη!

Εθελοντική δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου - 500 μάσκες θα «ταξιδέψουν» μέχρι τις ΗΠΑ και άλλες τόσες περίπου θα μοιραστούν στο χωριό αλλά και σε «Πουλίδειο» και «Προκόπειο»

Κάτοικοι των Φιλίππων Καβάλας με «μπροστάρη» τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία κίνηση αλληλεγγύης με «φόντο» την πανδημία του κορονοϊού και να βοηθήσουν τόσο τους συνανθρώπους τους στον οικισμό και την Καβάλα αλλά και στη μακρινή… Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να δωρίσει 500 μάσκες στον Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «Φίλιπποι», 300 μάσκες σε άτομα και οικογένειες των Φιλίππων που ανήκουν στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες» και άλλες 100 στα ιδρύματα της Καβάλας «Προκόπειο» και «Πουλίδειο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων.

Όλοι μαζί ενωμένοι, θα νικήσουμε!

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος δηλώνει πως είναι και θα είναι δίπλα στα μέλη του και σε κάθε συγχωριανό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι μια δύσκολη στιγμή που πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι.

‘Ολοι μαζί ενωμένοι να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας… που μας είναι απαραίτητοι… και τις ευπαθείς ομάδες που νιώθουν περισσότερο από όλους ανασφάλεια.  Ας γίνουμε εμείς η ασπίδα τους!!

Στo πλαίσιo του εθελοντισμού και της προσφοράς, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε από την έλλειψη μασκών παγκοσμίως, αποφάσισε:

  1. Nα διαθέσει και να αποστείλει στον Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης “Φίλιπποι”, 500 υφασμάτινες μάσκες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην Αμερική και ειδικά στη Νέα Υόρκη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας και συγχωριανούς μας που κατοικούν εκεί και τους αποστέλλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και συμπαράστασης.
  2. Να διαθέσει και να μοιράσει στο χωριό των Φιλίππων 300 υφασμάτινες μάσκες, δίνοντας έμφαση σε οικογένειες με ηλικιωμένο άτομο ή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  3. Να διαθέσουμε 50 υφασμάτινες μάσκες στο Προκόπειο Ίδρυμα και 50 στο Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας, συμμετέχοντας στην προστασία του προσωπικού και των ηλικιωμένων.

Οι μάσκες δεν είναι μιας χρήσης, είναι από ειδικό ύφασμα, πλένονται στους 90 βαθμούς Κελσίου και επαναχρησιμοποιούνται χωρίς σιδέρωμα.

Την εθελοντική δράση του Συλλόγου ενίσχυσαν και οι κάτοικοι του οικισμού των Φιλίππων.

Ένα χέρι που σε βοηθάει να σηκωθείς όταν πέφτεις είναι πολύ πιο σημαντικό από χίλια χέρια που σε αγκαλιάζουν όταν στέκεις στα πόδια σου! Είναι μια φράση στην οποία πιστεύουμε, προσπαθούμε να την τηρούμε και εκτιμούμε αντίστοιχα και όσους μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές.

Μέσα από την πανδημία, είμαστε σίγουροι πως θα ξεπηδήσουν και πολλά θετικά στοιχεία για την μετέπειτα πορεία μας. Ένα από αυτά είναι η συνειδητοποίηση ότι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο. Είμαστε όμως ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε. Όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης:

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»