Η Καβάλα σε καραντίνα: «Άδεια η πόλη…» από ψηλά [βίντεο-φωτογραφίες]

Βίντεο και φωτογραφίες από drone καταγράφουν μιαν «άλλη» πόλη, μια πόλη στους «ρυθμούς» που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού και η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020. Μια ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη μέρα που, υπό κανονικές συνθήκες, θα είχε «βγάλει» τους Καβαλιώτες στους δρόμους. Να απολαμβάνουν τον καφέ τους σε κάποιο από τα δεκάδες καταστήματα της πόλης, τη βόλτα τους στην παραλιακή, το φαγητό τους στις ταβέρνες και τα εστιατόρια με θέα τη θάλασσα…




Φευ. Ο κορονοϊός έχει άλλα «σχέδια». Όχι μόνον για τους Καβαλιώτες, όχι μόνον για όλους τους Έλληνες, αλλά και για όλο τον κόσμο. Οι πολίτες «μένουν σπίτι» με τα μαγαζιά να είναι «κλειστά» και οι μετακινήσεις όλων μας έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, στο απαραίτητο, στο επείγον και το αναγκαίο. Και πλέον κατόπιν ειδικής «αδείας», είτε έγγραφης είτε μέσω SMS.

Όσες φορές και αν δούμε τέτοιες εικόνες από την πόλη που αλλιώς τη γνωρίζαμε, αδυνατούμε να συμφιλιωθούμε μαζί τους. Μας φαίνονται πρωτόγνωρες και απόκοσμες. Ειδικά αν αυτές έχουν τραβηχτεί από ψηλά.

Ο Διογένης Χαραλαμπίδης με το drone του κατέγραψε τους νέους «ρυθμούς» της πόλης της Καβάλας· τους ρυθμούς που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή της εξάπλωσής του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από ψηλά