Νίκος Χαρδαλιάς: Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό

Διευκρινίσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου-Τι απάντησε ο υφυπουργός στην ερώτηση αν θα υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας αν έξω από εκκλησίες συγκεντρωθούν πιστοί τις ημέρες του Πάσχα

Στον απόηχο της εγκυκλίου της εκκλησίας για τον τρόπο λειτουργίας των Ναών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα (διαβάστε εδώ την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου 2020 για την εξέλιξη του κορονοϊού COVID-19, ξεκαθάρισε ότι οι Ναοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό και όχι για τους πιστούς, καλώντας τους πολίτες να αρκεστούν στην ατομική προσευχή από το σπίτι.

«Οι Ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.




Ερωτηθείς ο υφυπουργός αν θα υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας αν έξω από εκκλησίες συγκεντρωθούν πιστοί τις ημέρες του Πάσχα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί αυτό.

«Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της Εκκλησίας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.