Νίκος Χαρδαλιάς: Η απαγόρευση συναθροίσεων σε λατρευτικούς χώρους αφορά όλες τις θρησκείες και όλα τα δόγματα

Απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στα περί διάκρισης των θρησκειών όσον αφορά τις λατρευτικές συναθροίσεις-Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το καλοκαίρι και τις πτήσεις από το εξωτερικό

Ξεκάθαρος ήταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020 για την εξέλιξη του κορονοϊού COVID-19 σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων σε λατρευτικούς χώρους.

Ο υφυπουργός, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί διακρίσεων των θρησκειών και σε ερωτήσεις αν οι απαγόρευση συναθροίσεων αφορά μόνο τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω μέτρο αφορά όλες τις θρησκείες και όλα τα δόγματα, κάτι που ίσχυε από την αρχή της εφαρμογής του και είχε τονιστεί από την κυβέρνηση.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις από το εξωτερικό το καλοκαίρι

Ο κορονοϊός δεν κινείται με την ίδια «ταχύτητα» σε όλη την υφήλιο, κάτι το οποίο έχει να κάνει κυρίως με τις εποχές και τις κλιματικές συνθήκες. Συνεπώς, όταν στην Ελλάδα θα υπάρχει καλοκαίρι, χώρες του άλλου ημισφαιρίου θα έχουν χειμώνα. Τι θα γίνει, όμως, όταν οι κάτοικοι αυτών των χωρών θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε αρχικά ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης πτήσεων από αυτές τις χώρες, τουναντίον, όπως είπε «πρέπει να γίνονται ταξίδια», ωστόσο τόνισε ότι θα λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα τα οποία θα εξαρτώνται και από την ανοσία η οποία έχει «χτιστεί» στην Ελλάδα, αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες, επαναλαμβάνοντας ότι «μάχη» κατά  του κορονοϊού είναι «μαραθώνιος και όχι σπριντ» και ότι «θα πάρει καιρό μέχρι να επέλθει κανονικότητα στη ζωή μας».