Ο Υποστράτηγος Αντώνιος Χατζηγεωργίου νέος Αρχηγός Επιτελείου του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης της Ελλάδος

Ο πρώην διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στην Καβάλα αντικατέστησε τον Αντιστράτηγο, Πασχάλη Δάλα στην απαιτητική και γεμάτη ευθύνες θέση του Αρχηγού του NRDC-GR

Ο πρώην διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στην Καβάλα, Υποστράτηγος Αντώνιος Χατζηγεωργίου είναι από τις 27 Μαρτίου 2020 ο νέος Αρχηγός του Επιτελείου του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης της Ελλάδος (NATO Rapid Deployable Corps-Greece, εν συντομία NRDC-GR), αντικαθιστώντας τον Αντιστράτηγο, Πασχάλη Δάλα.

Πρόκειται για μια απαιτητική θέση με αυξημένα καθήκοντα, αλλά αποτελεί παράλληλα και ιδιαίτερη τιμή για τον Υποστράτηγο ο οποίος θήτευσε και στην Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το NRDC-GR εκτός της ΝΑΤΟϊκής του ταυτότητας έχει ιδιαίτερη αξία και για εθνικούς σκοπούς. Σύμφωνα με το defencereview.gr, η τεχνογνωσία η οποία αποκτήθηκε, η συνεχή αναβάθμισή του στις διαδικασίες της Συμμαχίας και η εμπειρία σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης πάσης φύσεως επιχειρήσεων σε Στρατηγικό, Επιχειρησιακό και Τακτικό επίπεδο μεταφέρονται εντός του Ελληνικού στρατεύματος με τα ανάλογα οφέλη.

Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου επικοινωνιών, συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, καθώς και ικανοτήτων αντιμετώπισης υβριδικών και ασύμμετρων απειλών.

Στην ίδια αναφορά του defencereview.gr τα διδάγματα των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων σε πραγματικές αποστολές, όπως αυτές του Ιράκ και Αφγανιστάν και η ενσωμάτωση αυτών εντός των ετήσιων ασκήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται, έχουν αναδείξει το Ελληνικό προσωπικό στη Συμμαχία, ενώ «ψυχή» του είναι οι ίδιοι του οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, οι οποίοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια αποτελώντας την αφρόκρεμα του Ελληνικού Στρατού για αποστολές εντός και εκτός Ελλάδος.

*Φωτογραφίες: stratiotikathemata.blogspot.com