Κορονοϊός, Καβάλα: Μεγάλη Παρασκευή στα νεκροταφεία χωρίς περιφορά Επιταφίου

Παρουσία Μουριάδη και Μητροπολίτη Στεφάνου θα τελεστεί τρισάγιο για τους νεκρούς της πόλης χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος

Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι, «μετά από συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου», τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, λιτανεία του Επιταφίου εντός του Κοιμητηρίου.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρονται τα εξής:

«Ο απόλυτος σεβασμός και η τήρηση των κανόνων και των μέτρων της Πολιτείας και των υπη­ρε­σιών υγείας τυγχάνει υποχρέωση εκ μέρους όλων μας για την διαφύλαξη και την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας.
Με αίσθημα λοιπόν ευθύνης ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος στην δύσκολη αυτή συγκυρία αποφάσισαν να μεταβούν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στον ιερό Κοιμητηριακό Ναό των αγίων Θεοδώρων, λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα που έχουν προβλεφθεί για κάθε περίσταση, προκειμένου εντός του ιερού Ναού να τελεσθεί νεκρώσιμο τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων συνδημοτών μας, χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος.

Ο Δήμος και η τοπική Εκκλησία συνεργάζονται και σε αυτόν τον τομέα για την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών των συνδημοτών μας, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την υποχρέωση όλων μας να παραμείνουμε στο σπίτι για την αποφυγή του συγχρωτισμού και της εξάπλωσης του κορονοϊού».