Καβάλα: Αναφορές για ομάδες μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο εισέρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται αυστηρά-Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά από πληροφορίες για συγκεντρώσεις μεταναστών στα τουρκικά παράλια

Αναφορές, μετά από αρκετό καιρό, για ομάδες μεταναστών οι οποίοι κινούνται με τα πόδια στην Εγνατία Οδό, κυρίως τις βραδυνές ώρες, υπάρχουν τις τελευταίες εβδομάδες από κατοίκους του Νομού Καβάλας.

Μάλιστα, συνελήφθη στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 12 Απριλίου 2020 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Πάντως υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο εισέρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται πολύ αυστηρά εδώ και 2 περίπου μήνες, ενώ υπάρχουν εικασίες ότι οι μεταναστευτικές ροές προέρχονται αυτήν τη φορά από τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά από πληροφορίες για μαζικές συγκεντρώσεις μεταναστών στα τουρκικά παράλια.

*Εικόνα αρχείου