Η τοπική Εκκλησία ενισχύει 100 οικογένειες με τρόφιμα ενόψει του Πάσχα

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κατ' οίκον διανομή των δεμάτων από τους εφημέριους των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ

Εν όψει της Εορτής του Αγίου Πάσχα, με τη φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και με σκοπό «τη συνέχιση της παραδόσεως της εμπράκτου αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και εμπερίστατο συνάνθρωπο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης, τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 θα διανεμηθούν περισσότερα από εκατό (100) δέματα με τρόφιμα (κρέας, λάδι, κρασί, ζυμαρικά, βούτυρο, τυροκομικά κ.ά.) σε ισάριθμες οικονομικά αδύνατες οικογένειες της Καβάλας για το πασχαλινό τους τραπέζι. Οι οικογένειες, που υπέδειξαν οι Εφημέριοι των Ενοριών της Πόλεως, θα παραλάβουν «δέματα πλούσια σε τρόφιμα».

Αυτήν τη χρονιά, λόγω των εκτάκτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά από σχετική εντολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου, οι ιερείς των ενοριών θα παραλαβούν τα δέματα των ενισχυομένων ενοριτών τους, προκειμένου να ενεργήσουν την κατ’ οίκον διανομή αυτών, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν.

Η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ επίσης αναφέρει: «Με την ευκαιρία απευθύνουμε εγκάρδιες εόρτιες ευχές προς όλους, ώστε με υγεία και δύναμη να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα και να επιτύχουμε την καλή έκβαση των ευγενικών σκοπών μας για την αντιμετώπιση των δυσκόλων συγκυριών που ζούμε όλοι μας».