Χαρδαλιάς για Μεγάλη Παρασκευή: Κλειστά ΚΑΙ τα νεκροταφεία!

Αυστηρά μέτρα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με την Μεγάλη Παρασκευή, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού - Ποιο θα είναι το ωράριο της Αγοράς

Κλειστά θα παραμείνουν και τα νεκροταφεία σε όλη τη χώρα τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 14 Απριλίου 2020 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας αυτές τις ημέρες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε ότι και τα νεκροταφεία θεωρούνται «χώροι λατρείας».




Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως «τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 13:00-19:00 για να έχουμε την ευκαιρία να προσευχηθούμε».

Για άλλη μια φορά, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται, την ημέρα του Πάσχα, οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων, γειτόνων ή συγγενών, οι συγκεντρώσεις σε κήπους, ταράτσες ή πυλωτές πολυκατοικιών.