Σκέψεις για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα

Στόχος να «σωθεί» η προσπάθεια η οποία έχει γίνει μέχρι τώρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού-Το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Πάσχα

«Εφήμερα» και έκτακτα, αλλά σκληρά μέτρα επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να «μην πάει στράφι» η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τη στιγμή, μάλιστα, που οι αριθμοί για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα δείχνουν ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει μέχρι τώρα.

Με αυτό το σκεπτικό η κυβέρνηση επεξεργάζεται έκτακτα μέτρα για το βράδυ της Ανάστασης και για την Κυριακή του Πάσχα, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και καθολική απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών, με σκοπό να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε σπίτια και αυλές.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο μήνυμά του ενόψει του Πάσχα, εκφράζει την αισιοδοξία ότι «την πανδημία, θα την ξεπεράσουμε. Τα βάρη της θα τα σηκώσουμε τίμια και δίκαια. Μαζί!», ενώ εύχεται καλόν αγώνα σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά της νόσου και του καθήκοντος για την ασφάλεια των πολιτών.

Την πανδημία, θα την ξεπεράσουμε. Τα βάρη της θα τα σηκώσουμε τίμια και δίκαια. Μαζί!

Το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ο κόσμος περνά μια μεγάλη δοκιμασία. Η πανδημία πλήττει την παγκόσμια οικονομία και δοκιμάζει τις ατομικές αντοχές των ανθρώπων.

Είμαστε έθνος καρτερικό. Από την ιστορία και τις παραδόσεις μας, ξέρουμε να αντέχουμε και να επιβιώνουμε.

Είμαστε όλοι μαζί. Συνεργαζόμαστε λαμπρά και έτσι γίναμε το παράδειγμα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Συνεργάζεται και προστατεύει. Αυτή είναι η δουλειά της.

Στον Έβρο και στα σύνορα, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, σταματήσαμε μια εισβολή και συνεχίζουμε να φυλάμε.

Στους δρόμους προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και περιφρουρούμε τις περιουσίες των πολιτών.

Γυναίκες και άντρες της Αστυνομίας που κάθε μέρα με αυταπάρνηση δίνετε τις μάχες της δημοκρατίας και της πατρίδας, στον αγώνα δεν είστε μόνοι.

Οι ένστολοι συνάδελφοι του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αγωνιστές γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, όσοι εργάζονται στις υποδομές, στις δημόσιες υπηρεσίες, οι θαυμαστοί νέοι που μας προσφέρουν το ψηφιακό μέλλον, τα εκατομμύρια συμπολιτών μας που πειθαρχούν στα σπίτια είναι μαζί σας, συνεργάτες στον κοινό σκοπό.

Την πανδημία, θα την ξεπεράσουμε. Τα βάρη της θα τα σηκώσουμε τίμια και δίκαια. Μαζί!

Το Πάσχα μας θα το γιορτάσουμε. Φέτος κλεισμένοι. Αλλά υγιείς.

Σε όλες και όλους εσάς, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, στο πολιτικό προσωπικό και την Πολιτική προστασία, σε εσάς και στις οικογένειές σας που περνούν διπλά δύσκολα γιατί δεν σας βλέπουν κιόλας, εύχομαι καλό Πάσχα.

Καλό κουράγιο, υγεία και αγώνα.