Κορονοϊός, Καβάλα: Καθηγητές του ΔΙΠΑΕ «τύπωσαν» ψηφιακά «ασπίδες» προσώπου [βίντεο-φωτογραφίες]

Και το Διεθνές Πανεπιστήμιο στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας του ιού - Πάνω από 1.400 προστατευτικές προσωπίδες έχουν φτιαχτεί με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Δύο καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για προστατευτικές προσωπίδες κατά του κορονοϊού.

Προκειμένου να στεφθεί το όλο εγχείρημα με επιτυχία, ο Αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Δημήτρης Μπαντέκας ενίσχυσε την προσπάθεια των δύο καθηγητών με την αγορά δύο επιπλέον 3D εκτυπωτών.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο με τους δύο εκτυπωτές του Διεθνούς Πανεπιστημίου σε «δράση»:

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Χημείας Γεώργιος Μάλιαρης και ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φυσικής Νικόλαος Βορδός αξιοποίησαν την τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών για να δημιουργήσουν τις προστατευτικές προσωπίδες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

Μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί πάνω από 1.400 ασπίδες προσώπου με μεθόδους τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι περισσότερες από αυτές έχουν διατεθεί σε υγειονομικούς φορείς του νομού Καβάλας, ένα μεγάλο τμήμα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και λιγότερες στα νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας και σε τοπικούς φορείς.