Καβάλα: Δωρεές σε τάμπλετ ή λάπτοπ για τους μαθητές αναζητά η Ένωση Γονέων

Δημόσια έκκληση σε φορείς αλλά και ιδιώτες για παροχή απαραίτητου εξοπλισμού σε μαθητές της Καβάλας που έχουν ανάγκη

Μετά την αγωνιώδη έκκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Σχολείων του Δήμου Καβάλας τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 [διαβάστε την εδώ] για άμεση παροχή εξοπλισμού σε παιδιά που τον χρειάζονται προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η Ένωση επανέρχεται, αυτήν τη φορά απευθυνόμενη σε όλη την κοινωνία.

Με νέα ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των γονέων μαθητών του Δήμου Καβάλας απευθύνουν έκκληση σε φορείς και ιδιώτες με σκοπό να βοηθηθούν παιδιά που, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, «στερούνται το δικαίωμα της μάθησης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Γονέων.

«Μία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Υπάρχουν όμως παιδιά, τα οποία δεν συμμετέχουν σε αυτήν και στερούνται το ανθρώπινο δικαίωμα της μάθησης, επειδή δεν έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο σπίτι τους (τάμπλετ, λάπτοπ ή υπολογιστή).

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και απευθυνόμαστε δημόσια σε όλους σας (φορείς και ιδιώτες) με σκοπό να  βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, εξασφαλίζοντας μερικές συσκευές ανά σχολείο, ώστε  να καλυφθούν οι απολύτως απαραίτητες ανάγκες. Διευκρινίζουμε ότι ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να υποκαταστήσουμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι υποχρεωμένο να καλύψει άμεσα χωρίς διακρίσεις όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Παρακαλούμε  για τις δωρεές σας σε τάμπλετ ή λάπτοπ  προκειμένου  να φτάσουν στα χέρια των μαθητών των σχολείων του Δήμου Καβάλας που έχουν άμεση ανάγκη.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση  βρισκόμαστε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου  enosi.goneon.kavalas@gmail.com