Κορονοϊός: Τη μηνιαία αποζημίωσή του υπέρ του Νοσοκομείου Καβάλας κατέθεσε ο Μητροπολίτης Στέφανος

Μία κίνηση-«προσωπική πρωτοβουλία» του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ ως «ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στο έργο των συνανθρώπων μας που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου έγινε γνωστό ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και σύμφωνα με τη σχετική προτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του Νοσοκομείου τη μηνιαία αποζημίωσή του, «για την ενίσχυση των εκτάκτων αναγκών λειτουργίας και αντιμετωπίσεως της πανδημίας του κορονοϊού».

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης επίσης αναφέρεται ότι «στις δύσκολες συγκυρίες των ημερών μας το περίσσευμα της αγάπης εκάστου μπορεί να διατεθεί, με απόλυτη διάκριση και διάθεση προσφοράς, στην κοινή προσπάθεια για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, στηρίζοντας έτσι και την ανάγκη της έκφρασης της χριστιανικής αγάπης και ευποιίας».




Επίσης, σημειώνεται ότι «η κίνηση αυτή αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου και ελάχιστο δείγμα συμπαραστάσεως στο έργο των συνανθρώπων μας, που αγωνίζονται στον σημαντικό τομέα της αντιμετωπίσεως της πανδημίας».