Χαρδαλιάς: Ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα το τριήμερο του Πάσχα. Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις

Διπλασιασμός προστίμων, αυστηρότεροι έλεγχοι θα εφαρμοστούν μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα

Δεν θα επιτρέψουμε στο 10% των πολιτών που δηλώνουν ότι «κάνουν ετοιμασίες για το Πάσχα» να υπονομεύσουν τις προσπάθειες και την πειθαρχεία του 90% του πληθυσμού που φέρεται με υπευθυνότητα και τηρεί τα μέτρα, υπογράμμισε σε κάθε τόνο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 16 Απριλίου 2020 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας παράλληλα την αυστηροποίηση των μέτρων ενόψει του τριημέρου του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18 Απριλίου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα 20 Απριλίου 2020, διπλασιάζεται το πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση», από τα 150 ευρώ στα 300 ευρώ, ενώ σε όσους κάνουν κατάχρηση, θα επιβάλλεται επιπλέον και το διοικητικό πρόστιμο της αφαίρεσης των πινακίδων του οχήματος για 60 ημέρες.




Επίσης, η περίπτωση μετακίνησης για «βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη» [κωδικός Β4] θα ελέγχεται διεξοδικά -«σαρωτικά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρδαλιάς- από τις αρχές, τόσο ως προς το σημείο αφετηρίας όσο και ως προς το σημείο προορισμού. Σε περίπτωση που γίνεται κατάχρηση αυτού του τύπου μετακίνησης, θα επιβάλλεται το διπλασιασμένο πρόστιμο των 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο 150 ευρώ στον συνοδηγό!