Καβάλα: Μια συγκινητική ιστορία όπου οι άνθρωποι φέρθηκαν «σαν ζώα» και τα ζώα έδειξαν ανθρωπιά [βίντεο, φωτογραφίες]

Δύο νεογέννητα γατάκια τα οποία βρέθηκαν σε κάδο σκουπιδιών και η συγκινητική εξέλιξη της ιστορίας, με τρεις θηλυκές γάτες να μας «διδάσκουν» τι σημαίνει αλληλεγγύη και σεβασμός στη ζωή

Τα ζώα κατά καιρούς δίνουν μαθήματα στους ανθρώπους για το τι σημαίνει αλληλεγγύη και σεβασμός στη ζωή, μαθήματα τα οποία ξεπερνάνε καμιά φορά και τα όρια της… ανθρωπιάς.

Μια τέτοια συγκινητική ιστορία έκανε γνωστή το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», όταν δέχτηκε ένα μήνυμα από πολίτη για 2 νεογέννητα γατάκια πεταμένα σε έναν κάδο σκουπιδιών. Η πολίτης ειδοποίησε «για να βγει από την υποχρέωση» και «να κάνει την καλή της πράξη» και στη συνέχεια μέλη του Σωματείου περιμάζεψαν τα γατάκια.

Η συνέχεια είναι άκρως διδακτική: Τα μέλη του Σωματείου, με τη βοήθεια εθελοντών, πήγαν τα γατάκια, μαζί με άλλα 2 τα οποία βρέθηκαν μόνα τους στο κέντρο της πόλης, σε ένα σπίτι με 3 θηλυκές γάτες, οι οποίες τα υιοθέτησαν αμέσως από κοινού, τα καθάρισαν και άρχισαν να τα θηλάζουν.

«Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για όλους αυτούς που θεωρούν τα ζώα σκουπίδια, για αυτούς που τα πετάνε, τα κλωτσάνε, τα βασανίζουν και για αυτούς που τα βλέπουν και κλείνουν τα μάτια τους» είναι το λιτό, αλλά περιεκτικό επιμύθιο της ιστορίας σύμφωνα με τον «Αίσωπο», αλλά και με πολλούς πραγματικούς Ανθρώπους

Δείτε το συγκινητικό βίντεο με τις 3 θηλυκές γάτες να θηλάζουν τα μικρά