Είναι επίσημο: Στην «καραντίνα» μέχρι και τις 4 Μαΐου 2020 λόγω κορονοϊού

Παράταση μιας εβδομάδας στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας - Τι θα ισχύει στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου 2020 παρατείνονται για μία εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 4 Μαΐου 2020. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Απριλίου 2020, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και θα εξηγήσει τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων, θα είναι “αργή και μακρόσυρτη” και ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι και το τριήμερο της πρωτομαγιάς, θα εφαρμοσθούν τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν με επιτυχία το Πάσχα.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός.




“Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές”, τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι “τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ