Κορονοϊός: Μαθήματα και εξετάσεις με αποστάσεις και… plexiglass [φωτογραφίες]

Ήδη εστάλησαν e-mails από εταιρίες σε σχολεία για τη δωρεάν προμήθεια των διαχωριστικών-Αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για τις αλλαγές στην Παιδεία, κάνοντας λόγο για αποκλεισμό των εκπαιδευτικών από τον διάλογο

Σαρωτικές οι αλλαγές στην εκπαίδευση με -ή χωρίς- το εφαλτήριο του κορονοϊού (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) ο οποίος εκτός από αλλαγές στην ύλη, στα μαθήματα και στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, ωθεί και σε… χωροταξικές παρεμβάσεις.

Ήδη συζητιέται ο τρόπος με τον οποίο θα κάθονται οι μαθητές -τουλάχιστον της Γ’ Λυκείου- για να δώσουν εξετάσεις, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ η λέξη plexiglass θα είναι το κλειδί για τη συμβίωση μαθητών και εκπαιδευτικών στην εποχή του κορονοϊού.

Ήδη κάποιες εταιρίες έστειλαν e-mails σε σχολεία προκειμένου να εξοπλίσουν δωρεάν τις αίθουσες οι οποίες θα αξιοποιηθούν με τα εν λόγω διαφανή διαχωριστικά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον φέτος, η καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας θα κινηθεί σε ένα νέο, άγνωστο μοτίβο με προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων.

Για αποκλεισμό από το διάλογο κάνει λόγο η ΟΛΜΕ

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί έχουν σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο δρομολογήθηκαν οι αλλαγές στην Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας, «χρεώνοντας» στην υπουργό, Νίκη Κεραμέως αποκλεισμό από τον διάλογο, ενώ την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 θα συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να δρομολογήσουν οι εκπαιδευτικοί τις αντιδράσεις τους.