ΔΕΥΑΚ: Άμεσα μίνι-«λίφτινγκ» στον «γηρασμένο» Βιολογικό Καθαρισμό του Δάτου [φωτογραφίες]

Μεγαλύτες παρεμβάσεις που απαιτούνται και η συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θα συζητηθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης

Σε εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού του Δάτου θα προχωρήσει άμεσα το εργατικό δυναμικό της ΔΕΥΑΚ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Της ανακοίνωσης είχαν προηγηθεί σχετικές δηλώσεις του προέδρου Απόστολου Χρόνου στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ].

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, στην είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού του Δάτου, αφού προηγηθεί εσχάρωση εντός του κτιρίου για τη συγκράτηση των φερτών υλικών (π.χ. αντισηπτικά μαντιλάκια, μάσκες), θα τοποθετηθεί νέος ηλεκτρονικός πίνακας.

Επίσης, επισημαίνεται ότι «για την υλοποίηση των υπόλοιπων παρεμβάσεων αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, θα συνταχθεί ειδική οικονομοτεχνική μελέτη. Το εν λόγω ζήτημα θα απασχολήσει το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ κατά την επόμενη συνεδρίαση του».