Παζάρι στην Καβάλα με κορονοϊό: Ο Ερυθρός Σταυρός, η Αστυνομία και ο… τηλεβόας! [βίντεο-φωτογραφίες]

Πολλή κίνηση στη λαϊκή αγορά της πόλης το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου 2020 - Σαμαρείτες και αστυνομικοί στον «αγώνα» για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό

Λίγο ο καλός καιρός με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, λίγο η αισιοδοξία που μαζί της «φέρνει» η Άνοιξη αλλά και οι ειδήσεις που «θέλουν» την ωσονούπω άρση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία ελέω κορονοϊού και το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου 2020 «είδε» την πόλη της Καβάλας να «γεμίζει» από κόσμο.

Φυσικά, εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η καθιερωμένη Λαϊκή Αγορά…




Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες Καβαλιώτες βρέθηκαν στον χώρο όπου διεξάγεται το «παζάρι», δίπλα από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Καβάλας, για να ψωνίσουν τα «χρεώδη» σε φρούτα, ζαρζαβατικά και άνθη-φυτά. Υπενθυμίζεται ότι, ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, προς το παρόν δεν επιτρέπεται στις λαϊκές αγορές άλλων ειδών πέραν των τροφίμων (όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, σκεύη, είδη προικός κτλ.).

Παρά το γεγονός ότι οι λαϊκές αγορές ανά την Ελλάδα παραμένουν «ανοιχτές», αυτό γίνεται με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας που η Πολιτεία έχει επιβάλει και αφορούν στη χρήση υγειονομικού υλικού από τους μικροπωλητές (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά μαντιλάκια κ.ά.) αλλά και στην τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου 2020 στη λαϊκή αγορά της πόλης, στο πλαίσιο επιτήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, βρέθηκε και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας, αλλά και στελέχη της Αστυνομίας Καβάλας που, με τη χρήση… τηλεβόα (!), υπενθύμιζαν στους καταναλωτές να τηρούν τις «αποστάσεις ασφαλείας» μεταξύ τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη Λαϊκή του Σαββάτου 25 Απριλίου 2020 στην Καβάλα: