Δύο θάνατοι επιβατών εν πλω στο Αιγαίο, ο ένας στο BLUE STAR MYKONOS

Το Λιμενικό κάνει λόγο για περιστατικό θανάτου 84χρονου εντός του BLUE STAR MYKONOS κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από τον Πειραιά στην Ικαρία-Ακόμη ένας θάνατος επιβάτη στο BLUE STAR NAXOS

Δύο επιβάτες έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 σε δύο διαφορετικά πλοία τα οποία ταξίδευαν στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό, το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε από τον ύπαρχο του πλοίου BLUE STAR MYKONOS για περιστατικό θανάτου 84χρονου εντός του πλοίου κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από τον Πειραιά στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα, το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και Καβάλα και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σύρου, ο 84χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Επιβάτης απεβίωσε εν πλω και στο BLUE STAR NAXOS

Τραγικό θάνατο βρήκε επίσης επιβάτης του BLUE STAR NAXOS, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία στο πλοίο, ενώ ταξίδευε από τον Πειραιά με προορισμό την Αμοργό.

Σύμφωνα με το naxostimes.gr, ο 77χρονος ταξίδευε με τη γυναίκα του και 15 λεπτά αφού το καράβι είχε αποπλεύσει από τη Νάξο (στις 00:00) με προορισμό τις Μικρές Κυκλάδες αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο πλοίο, το οποίο εσπευσμένα και ενώ ήταν εν πλω για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Κατάπολα, επέστρεψε στο λιμάνι της Νάξου. Παράλληλα είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο περίμενε το πλοίο για να παραλάβει τον ασθενή.

Για το περιστατικό έρευνα διεξάγει το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.