Ορατά και στον ουρανό της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τα «παράξενα» φωτεινά αντικείμενα [φωτογραφίες]

Τα φωτεινά αντικείμενα ήταν ορατά και στον ουρανό της Καβάλας-Δεν πρόκειται για... UFO, αλλά για ένα μέρος της «συστοιχίας» των δορυφόρων του project Starlink-Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των δορυφόρων

Παράξενα φωτεινά αντικείμενα να πετούν σε γραμμικό σχηματισμό στον ουρανό της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αντίκρισαν το βράδυ της Κυριακής 26 Απριλίου 2020 οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, οι πολίτες της Ξάνθης άρχισαν να φωτογραφίζουν και να καταγράφουν σε βίντεο το θέαμα, ενώ στη συνέχεια έσπευσαν να αναρτήσουν το υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να ζητήσουν… εξηγήσεις.

Οι δορυφόροι όπως φάνηκαν από την Ξάνθη Πηγή φωτογραφίας: xanthinea.gr

Η φωτεινή «συστοιχία» εμφανίστηκε επίσης και στον ουρανό της Καβάλας, της Θάσου και της Αλεξανδρούπολης, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι δορυφόροι στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης

Τα φωτεινά αντικείμενα τα οποία αντίκρισαν, όπως προκύπτει, δεν ήταν ούτε εξωγήινοι ούτε… UFO, όπως κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν.

Πρόκειται για ένα μέρος της «συστοιχίας» των δορυφόρων του project Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX, ενώ, όπως αναφέρεται, η πρωτοβουλία του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Tesla έχει ως στόχο την εκτόξευση 42.000 τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, για να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάποιοι αστρονόμοι, πάντως, ασκούν κριτική σ’ αυτήν τη δραστηριότητα, με κύριο επιχείρημα αυτό της φωτορύπανσης η οποία παρεμποδίζει την παρατήρηση των αστεριών και εν γένει τη δραστηριότητα της επιστήμης της Αστρονομίας, ενώ επικαλούνται και τη δημιουργία διαστημικών σκουπιδιών.

Δείτε [εδώ] σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των δορυφόρων