Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους: Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΒΦΛ και Πετρέλαια [φωτογραφίες]

Με σύνθημα «Πληρώσαμε αρκετά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας βρέθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών

Τηρώντας αποστάσεις και όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας βρέθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Απριλίου 2020 στην πύλη του Εργοστασίου Λιπασμάτων της πρώην ΒΦΛ στη Νέα Καρβάλη καθώς επίσης και στην είσοδο των εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τους εργαζόμενους, με το Σωματείο να επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις στους δυο αυτούς χώρους δουλειάς είναι δείγμα του τι μέλει γενέσθαι σχετικά με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων».

Στη σχετική ανακοίνωση, επίσης αναφέρεται: «Από τη μια και οι δυο εταιρίες στα πλαίσια της «κοινωνικής προσφοράς» προχώρησαν σε δωρεές στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω κορονοϊού από την άλλη η ΒΦΛ συνεχίζει να έχει 135 συναδέλφους στον δρόμο τα δε πετρέλαια απειλούν με απολύσεις και οριστικό λουκέτο μετά και τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την εξόρυξη πετρελαίου. Είναι ξεκάθαρο πως το κοινωνικό πρόσωπο των εργοδοτών εξαντλείται σε δωρεές ενώ από την άλλη τσακίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων κατά πως βολεύει τις επιχειρήσεις.

Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης. Δεν θα επιτρέψουμε με αφορμή την πανδημία την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Πληρώσαμε αρκετά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά».