Πώς θα λειτουργούν οι Εκκλησίες από τις 4 Μαΐου 2020

Τι είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι χώροι θρησκευτικής λατρείας με την έναρξη της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό

Με τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων για τον κορονοϊό, αίρονται και τα μέτρα για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Πριν την ανακοίνωση του τρόπου λειτουργίας των χώρων θρησκευτικής λατρείας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε, όπως είπε, ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την Εκκλησία της Ελλάδος για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων, για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους στην κοινή μας προσπάθεια».

Πιο αναλυτικά οι εκκλησίες θα λειτουργούν ως εξής:

  • Από 4 Μαΐου 2020 οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή
  • Από 17 Μαΐου 2020 οι λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με συμμετοχή πιστών

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η διαδικασία θα γίνεται με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, τα οποία θα αποσαφηνιστούν πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.