Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Λασπόλουτρα

«Είναι όλοι οικογενειάρχες από τη Συρία» - Στο ξενοδοχείο θα βρεθεί και κλιμάκιο του Νοσοκομείου με σκοπό να διεξάγει τεστ για τον κορονοϊό

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων σχετικά με τη φημολογία που «θέλει» αριθμό προσφύγων εδώ και λίγα 24ωρα να φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο εντός των ορίων του Δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, ο Θόδωρος Μουριάδης επιβεβαίωσε το γεγονός, εμφανιζόμενος όμως καθησυχαστικός στις όποιες ανησυχίες.

Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος, η πληροφορία περί έλευσης προσφύγων και φιλοξενίας τους στην περιοχή μας «έφτασε» όταν ήδη αργά και οι πρόσφυγες «ήταν ήδη καθ’ οδόν».




Πρόκειται για 73 πρόσφυγες οι οποίοι, από την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 διαμένουν σε ξενοδοχείο που «συνορεύει» με το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων. Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το ξενοδοχείο την επόμενη μέρα, έχοντας μάλιστα μαζί του και άνθρωπο που μιλάει αραβικά, και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ανθρώπους αυτούς.

«Είναι οικογένειες, όλοι τους από τη Συρία, πλην μιας οικογένειας που έρχεται από το Ιράκ», σημείωσε ο κ. Μουριάδης, συμπληρώνοντας ότι ο ξενοδόχος-επιχειρηματίας τον διαβεβαίωσε ότι η φιλοξενία τους δεν πρόκειται να διαρκέσει παραπάνω από δύο μήνες, δηλαδή έως ότου «ανοίξουν» τα Λασπόλουτρα.

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να μεταβεί στο ξενοδοχείο κλιμάκιο του ΓΝΚ με σκοπό να διεξάγει τεστ για τον κορονοϊό στους φιλοξενούμενους.