Νίκος Χαρδαλιάς: Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός, απλά απαγορεύονται!

Γιατί εκνευρίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και σε ποιους μαγαζάτορες απέστειλε αυστηρό μήνυμα

Με τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και την κλιμακωτή επαναφορά στη «νέα πραγματικότητα» οι πολίτες και οι αρμόδιοι φορείς μπαίνουν καθημερινά σε νέες δοκιμασίες, ανοίκειες για τα μέχρι τώρα δεδομένα της καθημερινότητας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου 2020 για το θέμα του κορονοϊού: «Από χθες έχει ξεκινήσει για όλους μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή. Κάθε απόφασή μας επηρεάζει την πορεία της επιδημίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς μη κρύβοντας τον εκνευρισμό του, απέστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους μαγαζάτορες εκμεταλλεύτηκαν τον όρο take away και άνοιξαν μπαρ και καφέ όπου προκλήθηκε συνωστισμός.

«Θα ήθελα να κάνω κάποιες ιδιαίτερες συστάσεις. Οι συστάσεις μας βασίζονται σε πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Η εικόνα καφέ μπαρ το βράδυ να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν ποτά δήθεν take away, με πολίτες στοιβαγμένους, προσβάλουν βάναυσα όλους μας. Προσβάλει τη νοημοσύνη των επαγγελματιών στην εστίαση που με υπομονή τηρούν τα μέτρα. Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους. Take away στα ποτά δεν επιτρέπονται, απλά απαγορεύονται! Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

*Πηγή: e-daily.gr