Θάσος: Ανοίγουν τα σχολεία, αλλά χωρίς μαθητικά δρομολόγια

Οι γονείς των παιδιών των απομακρυσμένων χωριών του νησιού θα πρέπει μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο-Η αντίδραση και οι ερωτήσεις του τέως δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 τα μαθήματα στην Γ’ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, ωστόσο στη Θάσο τα πράγματα θα είναι κάπως διαφορετικά, καθώς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν θα πραγματοποιήσει μαθητικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών των απομακρυσμένων χωριών του νησιού να πρέπει να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λιμεναρίων, Εύα Παγώνη, με προσωπικά e-mails προς τους γονείς, αλλά και με ανάρτησή της ενημερώνει για το πώς έχει η κατάσταση:

Αγαπημένοι μου μαθητές, το ΓΕ.Λ. Λιμεναρίων ετοιμάστηκε να υποδεχθεί ξανά στην παραλλαγμένη μας ρουτίνα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τάξης, αύριο Δευτέρα 11 Μάη. Μέσα στη διαπλανητική ανησυχία και αγωνία που βιώνουμε όλοι μας, είναι αναγκαίο να επιδείξουμε πειθαρχία, ψυχραιμία, αλληλεγγύη και προσήλωση στους στόχους μας. Αύριο, όπως έχετε ειδοποιηθεί με email, τα ΚΤΕΛ δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια, οπότε οι γονείς σας οφείλουν να σας μεταφέρουν οι ίδιοι και να αποζημιωθούν με 17 λεπτά το χιλιόμετρο των διαδρόμων. Όσων μαθητών οι γονείς αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να μείνετε σπίτι, υποχρεούστε να φέρετε υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από το γονιό σας. Ραντεβού λοιπόν αύριο στην νέα μας πραγματικότητα! Χρόνια πολλά στις μανούλες όλων σας.

Η αντίδραση του τέως δημάρχου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ

Ο τέως δήμαρχος Θάσου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, απευθύνει μια σειρά ερωτήσεων προς τους υπευθύνους -Αντιπεριφέρεια και Δημοτική Αρχή- τονίζοντας ότι υπάρχει τρόπος, ακόμη και τώρα, να μεταφέρει ο δήμος τα παιδιά στα σχολεία.

Η ανάρτηση του Κώστα Χατζηεμμανουήλ

Χωρίς μαθητικά δρομολόγια αρχίζουν τα σχολεία, υποχρεώνοντας τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους με δικά τους έξοδα. Έχω κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ρωτήσω, πού είναι ο αντιπεριφερειάρχης, αφού η υποχρέωση του μεταφορικού έργου των μαθητών ανήκει στην Περιφέρεια; Επιπλέον έχω και το δικαίωμα να ρωτήσω πού είναι ο δήμαρχος.

Το δικαίωμα αυτό δεν μου το δίνει μόνο η θεσμική μου ιδιότητα, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως το γεγονός ότι είμαι ο δήμαρχος, ο οποίος επί ένα ολόκληρο σχολικό έτος κράτησα το ΕΠΑΛ στην Σκάλα Καλλιράχης ανοιχτό, αναλαμβάνοντας ο Δήμος τη μεταφορά των μαθητών, όταν η Περιφέρεια «αδυνατούσε» να εκτελέσει το μεταφορικό έργο, ως όφειλε και όταν κάποιοι, για λόγους μικροπολιτικής, δεν είχαν δει με καλό μάτι τη δημιουργία ΕΠΑΛ στο νησί μας.

Χωρίς αυτή μας την πρωτοβουλία το ΕΠΑΛ θα είχε κλείσει οριστικά, πριν καν ανοίξει.
Υπάρχει τρόπος και τώρα ο Δήμος να μεταφέρει τους μαθητές, για όσο διάστημα δεν το πράττει η Περιφέρεια. Πρόθεση υπάρχει;

*Φωτογραφία: Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμεναρίων-Θανάσης Σοφιανός