Αρχέλαος Γρανάς: «Η απώλειά σου, δυσβάσταχτη… φίλε, συνάδελφε και σύντροφε Δαυίδ…»

Ο επικήδειος λόγος του προέδρου της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας για τον Καβαλιώτη καρδιολόγο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 έφυγε από τη ζωή ο ιατρός-καρδιολόγος, πρώην Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και επί χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος Καβάλας Dr. Δαυίδ Συμεωνίδης [διαβάστε περισσότερα εδώ]. Ο αγαπητός γιατρός της Καβάλας ήταν μόλις 64 ετών.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας και τ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς δημοσίευσε τον επικήδειο λόγο του για τον «αγαπητό συνάδελφο», συμπολίτη και κυρίως αγαπητό φίλο και σύντροφο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του λόγου Γρανά.

Θα στερηθούμε, αγαπητέ μου Δαυίδ, την παρουσία σου, τη φιλία σου, την πραότητα σου, την ιατρική σου…

«Στην μακρόχρονη σχέση μας ομολογουμένως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι θα στέκομαι νοερά με σεμνότητα μπροστά από τη σορό σου, για να εκφωνήσω επικήδειο λόγο. Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ. Και όμως ο καθορισμός της μοίρας μας και κυρίως φυσικά ο θάνατος τον οποία νίκησες τόσες φορές σώζωντας ασθενείς κατά την μακρόχρονη μάχη στο λειτούργημα σου, κατόρθωσε να σε πάρει πρόωρα απο κοντά μας!

Θα αποφύγω τετριμμένα λόγια και φράσεις κλισέ με τα οποία ποτέ δεν είχες καλή σχέση και με απλότητα και σεβασμό θα πω δυο λόγια ξεχωριστά για την ζωή σου και τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου.

Φιλομαθής, άριστος φοιτητής και ιατρός. Ακόμη αναφέρουν το όνομά σου οι φίλοι μας στα χωριά του Παγγαίου που υπηρέτησες σαν αγροτικός ιατρός. Διερευνητικός, δημοκρατικός, ανιδιοτελής, φιλικός χαρακτήρας, ήσυχο πνεύμα.

Ποτέ δεν ύψωσες τον τόνο της φωνής σου, ποτέ δεν προέβηκες σε χαρακτηρισμούς, ποτέ δεν έθιξες κανένα με οποιονδήποτε τρόπο…

Στις συνελεύσεις του Ιατρικού Συλλόγου, στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, στην διοίκηση της Ιατρικής Εταιρείας είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον καλύτερο σου εαυτό. Είχαμε την τύχη να απολαύσουμε και να εκμεταλλευτούμε με την θετική έννοια, τον πράο σου χαρακτήρα, τον περαγωγικό τρόπο σκέψης και την μεθοδικότητά σου.

Στην Ιατρική κοινωνία μας ήσουν μια πολύ ευχάριστη εξαίρεση. Εντάχθηκες στο ΕΣΥ και λάμπρυνες το λειτούργημα με την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπό σου, δεν σε άγγιξε η διαφθορά, η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, ο πλουτισμός, η επιδειξιμανία και η ματαιοδοξία.

Η ανθρωπιά σου το ανήσυχο πνεύμα σου και η ευγένεια της ψυχής σου, σου επέτρεψαν να ακολουθήσεις τον αγαπητό δρόμο για τον άνθρωπο, για τον ασθενή σου και το ιατρείο σου ήταν ανοιχτό για όλους.

Η απώλεια σου δυσβάσταχτη, αγαπητέ Δαυίδ για συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, ασθενείς, για όλη την κοινωνία της πόλης και του νομού μας, για όλους. Έφυγες πρόωρα και ξαφνικά. Θα στερηθούμε, αγαπητέ μου Δαυίδ, έντονα την παρουσία σου, τη φιλία σου, την πραότητα σου, την ιατρική σου».

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ!