Καβάλα: Η πόλη επανέρχεται στους ρυθμούς της μετά το 2ο κύμα άρσης των μέτρων [φωτογραφίες]

Ικανοποιητική η κίνηση στους δρόμους της πόλης-Ο κόσμος «ψήφισε» τα πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών και τη... ΔΕΗ-Ψηλά στις προτιμήσεις παρέμειναν οι παραλίες

Σταδιακά και σταθερά, η πόλη της Καβάλας, όπως και όλα τα αστικά κέντρα, άρχισε να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της από το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου 2020, καθώς άρχισε να λειτουργεί η «καρδιά» της, η αγορά και τα καταστήματα λιανικής, στο πλαίσιο του 2ου κύματος της άρσης των περιοριστικών μέτρων τα οποία ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο για να αγοράσει ό,τι ήταν στην απολύτως απαραίτητη λίστα του εδώ και καιρό, μιας και κάνει κράτει στα οικονομικά του για να προβεί στη συνήθη εποχική καταναλωτική του συνήθεια, αλλά και για τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις, κυρίως για τον εντοπισμό προσφορών.

Αρκετά καταστήματα δεν άνοιξαν είτε γιατί δεν το έχουν σκοπό είτε γιατί κάνουν ανακαίνιση.

Οι περισσότεροι, πάντως, τίμησαν τα πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών -κάτι το οποίο ευνοείται και από τις «νεόδμητες» για πολλούς σχέσεις με την τεχνολογία ελέω τηλε-εργασιών- αλλά και τη… ΔΕΗ, καθώς σχηματίστηκαν ουρές για να πληρωθούν λογαριασμοί ή για να καλυφθούν άλλες υποχρεώσεις οι οποίες αφορούν συνδέσεις.

Πάντως με ή χωρίς αγοραστικό κίνητρο, αρκετοί εκ των όσων αποφάσισαν να κατέβουν στην αγορά επισκέφτηκαν και μια από τις κοντινές παραλίες της πόλης είτε για μπάνιο είτε για ηλιοθεραπεία-ψυχοθεραπεία από τον εγκλεισμό, μιας και το καλοκαίρι φαίνεται να έχει έρθει για τα καλά…

Φωτογραφία: ΚΑΒΑΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ