Το… καφεδάκι σας και σε άλλη παραλία. Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα beach bar αλλά μόνον για take away

Θα ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ λόγω του επερχόμενου καύσωνα, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες και αποστάσεις μεταξύ των λουομένων

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2020 οι οργανωμένες παραλίες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ εντός της Τετάρτης 13 Μαΐου 2020 θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες οι οποίοι θα θελήσουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και αντί να συγχρωτίζονται όλοι, ατάκτως εριμμένοι, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και σε πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

Με αυτό το σκεπτικό ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ λόγω του καύσωνα ο οποίος προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραλίες θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και αποστάσεις μεταξύ των λουομένων, ενώ στα beach bar δεν θα παίζει μουσική και θα επιτρέπεται μόνο το… take away.

*Πηγή: protothema.gr