Σωματείο Συμβασιούχων Καθαριστριών Καβάλας: Δεν υπάρχουν «συνεργεία στα σχολεία», υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες

Η ανάρτηση του Δήμου Καβάλας ότι «προηγήθηκε ο καθαρισμός των σχολικών αιθουσών από τα συνεργεία του Δήμου» σχετικά με το 2ο Λύκειο προκάλεσε την ενόχληση των καθαριστριών, οι οποίες «απαντάνε» με ανακοίνωση και ζητάνε τη διόρθωση της ανάρτησης

Η αναφορά στη σχετική ανάρτηση του Δήμου Καβάλας ότι «προηγήθηκε ο καθαρισμός των σχολικών αιθουσών από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας» μετά την επίσκεψη του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 στο 2ο Λύκειο Καβάλας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ενιαίας Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Θανάση Δασκαλούδη (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) προκάλεσε την ενόχληση του Σωματείου Συμβασιούχων Καθαριστριών του Δήμου Καβάλας και της προέδρου του, Φωτεινής Στρουμπούλη, ζητώντας να διορθωθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση, καθώς «Δεν υπάρχουν συνεργεία στα σχολεία, υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες εδώ και 15, 17 χρόνια».

Η ανακοίνωση των Συμβασιούχων Καθαριστριών

«Στο άρθρο που δημοσιεύσατε στις 11 του μηνός και αναφέρεστε στην ετοιμότητα και στην καθαριότητα των σχολείων δηλώνετε ότι “τα συνεργεία του δήμου καθάρισαν και έχουν απολυμάνει τα σχολεία. Δεν υπάρχουν συνεργεία στα σχολεία, υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες εδώ και 15, 17 χρόνια. Παρακαλώ διορθώστε το κείμενό σας. Είναι ντροπή για τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων στα σχολεία στο τμήμα καθαριότητας. Οι καθαρίστριες των σχολείων όχι μόνον καθάρισαν και έλαμψαν τα σχολεία τους και χλωρίωσαν τα πάντα, αλλά και λόγω του κορονοϊού ήταν στην πρώτη γραμμή σε όλα τα κτίρια του δήμου, κλειστά και ανοιχτά, ανακαινισμένα και παλιά… Όπου έδωσαν δείγμα της δουλειάς τους το αποτέλεσμα ήταν να παίρνουμε από παντού συγχαρητήρια: Από υπεύθυνους στα κτίρια, υπαλλήλους, εργαζόμενους από την κυρία Νταβουλτζίδου, από τον δήμαρχο τον κύριο Μουριάδη… Γι’ αυτό παρακαλώ να διορθώσετε το κείμενό σας με επόμενο κείμενο. Ευχαριστώ για όλα, τα κορίτσια που παλεύουν καθημερινά μέσα και έξω από τα σχολεία».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν ότι «Αυτό επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το άρθρο, γιατί ο Δήμος Καβάλας γνωρίζει ότι οι συμβασιούχες καθαρίστριες και καθαρίστριες με σύμβαση έργου με ιδιότυπη σύμβαση, αλλά πάντα εργαζόμενες με εξάρτηση υπαλλήλου και ένσημα του ΙΚΑ και όχι συνεργείου και ελεύθερου επαγγελματία με μπλοκάκι, καθάρισαν και χλωρίωσαν τα πάντα».