Θρηνεί ο Κεχρόκαμπος Καβάλας και ο Ποντιακός Ελληνισμός: «Έφυγε» από τη ζωή ο Πόλιος Παπαγιαννίδης

Ο 62χρονος πολυτάλαντος καλλιτέχνης υπέστη οξύ έμφραγμα-Το συγκινητικό μήνυμα της Λέσχης Ποντίων Καβάλας-Συλλυπητήρια από πολλούς ποντιακούς συλλόγους της Ελλάδας

Ένας σπουδαίος και αγαπητός Πόντιος και πολυτάλαντος καλλιτέχνης άφησε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 την τελευταία του πνοή στον τόπο του, στον Κεχρόκαμπο Καβάλας. Ο λόγος για τον Πόλιο Παπαγιαννίδη ο οποίος υπέστη οξύ έμφραγμα, με τη μουσική ποντιακή παράδοση να μετράει ακόμη μία σημαντική απώλεια.

Ο Πόλιος Παπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1958 στον Κεχρόκαμπο. Ήταν σπουδαίος στιχουργός, τραγουδούσε με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόπο, έπαιζε αγγείο, φλογέρα και ζουρνά. Ξεκίνησε να τραγουδάει έχοντας στο πλάι του τον Κυριάκο Ιωακειμίδη. Εργάστηκε ως κεντρικός τραγουδιστής στο θρυλικό κέντρο «Κόρτσοπον» της Αθήνας για περίπου 7 χρόνια. Έκανε δύο δισκογραφικές δουλειές με τον Γιώργο Αμαραντίδη και με τον Αδάμ Αποστολίδη, ενώ πολλά τραγούδια του τα είχε δώσει σε άλλους τραγουδιστές.

Η συνεργασία μαζί του ήταν χαρά, σύμφωνα με τους περισσότερους καλλιτέχνες οι οποίοι δούλεψαν μαζί του. Όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο με ήθος και ευαισθησία μοναδική. Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του σκόρπισε θλίψη, ενώ ποντιακοί σύλλογοι από όλη τη χώρα έχουν στείλει τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

*Πηγή: pontos-news.gr

Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας: Είναι από εκείνες τις στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά…

Με ένα λιτό μήνυμα γεμάτο συγκίνηση και μνήμες, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας «αποχαιρετάει» τον Πόλιο Παπαγιαννίδη «για αυτό που με τιμή πρέσβευες και τόσο απλόχερα χάριζες σε θεσμούς και φορείς που υπηρετούν την ανάδειξη και διάδοση του Πολιτισμού του Πόντου».

Το μήνυμα της Λέσχης Ποντίων

Φίλε Πόλιο…

Είναι από εκείνες τις στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά.

Είναι από εκείνες τις στιγμές που η απώλεια αγγίζει το κενό.

Για όλα όσα μοιράστηκες μαζί μας, για όλα όσα προσέφερες στη διάδοση του Ποντιακού Πολιτισμού όχι μόνο με το μοναδικό τρόπο ερμηνείας των Ποντιακών ασμάτων, όσο με τη στάση ζωής σου, για την ακεραιότητα και την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα σου, για τα από ψυχής μουχαπέτια και τας τραγωδίας, για όλα όσα θα φέρουν την προσωπική σου σφραγίδα, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας με οδύνη σε αποχαιρετά αφήνοντας τον επικήδειο λόγο στους χιλιάδες ανά τον κόσμο φίλους και θαυμαστές σου, που άφησες τόσο αναπάντεχα με το παράπονο στο βλέμμα και τη σιωπή στα χείλη.

Σε ευχαριστούμε για αυτό που με τιμή πρέσβευες και τόσο απλόχερα χάριζες σε θεσμούς και φορείς που υπηρετούν την ανάδειξη και διάδοση του Πολιτισμού του Πόντου.

*Φωτογραφία: YouTube