Θόδωρος Μουριάδης: Σκοπός μας η αξιοπρεπής εικόνα της Καλαμίτσας για δημότες και επισκέπτες

Ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν αυτό το καλοκαίρι ελέω κορονοϊού και... ΤΑΙΠΕΔ-Τι θα γίνει με τους ναυαγοσώστες

Η ακτή της Καλαμίτσας θα είναι φέτος το καλοκαίρι τουλάχιστον αξιοπρεπής για τους δημότες και τους επισκέπτες. Αυτό διεμήνυσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου 2020.

Ήδη έχουν αρχίσει οι παρεμβάσεις με «στρώσιμο» της άμμου (δείτε εδώ φωτογραφίες), ενώ ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι θα μπουν πόρτες στις καμπίνες «για να μην είναι σαν τσαντίρια», ενώ θα τοποθετηθούν και ομπρέλες, σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Καβάλας σημείωσε ότι όλα αυτά δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου, αλλά στου ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση της παραλίας, με τον κ. Μουριάδη να τονίζει ότι ο Δήμος Καβάλας από την άλλη, δεν μπορεί να αφήσει στην τύχη της μιας τέτοια παραλία η οποία βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και αποτελεί κάθε καλοκαίρι σημείο αναφοράς για δημότες και επισκέπτες.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην ακτή της Καλαμίτσας, ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι θα πιεστεί το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να αναλάβει τα έξοδα και να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος Καβάλας, ενώ ήδη ο κ. Μουριάδης έχει μεταβεί στην Αθήνα για να λυθεί το θέμα με την παραλία και όπως είχε τονίσει και στο παρελθόν θα συνεχίσει να πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, για να σωθεί μια παραλία-σύμβολο για την Καβάλα.