Σαββατόβραδο στην Καβάλα: Όλη η παραλιακή ένα… υπαίθριο μπαρ. Παρέμβαση του Λιμενικού [φωτογραφίες]

Ουρές στις κάβες, μια γεμάτη παραλιακή οδός και ένα άκρως καλοκαιρινό βράδυ συνέθεσαν μια εικόνα βγαλμένη από το... 2019-Κόσμος σε παγκάκια, αλλά και στους χώρους των κλειστών μαγαζιών

Σάββατο 16 Μαΐου 2020 και όπως κάθε 3ο Σάββατο κάθε Μαΐου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι και στην Καβάλα… τιμήθηκε δεόντως, καθώς ο κόσμος μετέτρεψε την παραλιακή οδό σε ένα… υπαίθριο μπαρ.

Προηγήθηκαν ουρές στις κάβες της πόλης για την αγορά ενός ποτού, με τον νεαρό, κυρίως, κόσμο να περπατάει στο λιμάνι -οι περισσότεροι με ένα ποτό ανά χείρας– άλλοι να κάθονται στα παγκάκια της παραλιακής και άλλοι να επιλέγουν τους χώρους των κλειστών μαγαζιών της περιοχής.




Παρέμβαση του Λιμενικού για να διαλυθεί ο κόσμος

Πολύς ο κόσμος και στην περιοχή του Τελωνείου, κάτι το οποίο ανάγκασε το Λιμενικό να απευθύνει συστάσεις στον κόσμο και μετά από παρέμβασή του οι παρέες να διαλύονται… ησύχως, ενώ «σφραγίστηκε» μέρος του λιμανιού, με το περιπολικό του Λιμενικού να συστήνει δια βοής στον κόσμο να απομακρυνθεί.

Το αποτέλεσμα, πάντως, αυτής της… εκδίωξης η οποία, παρεμπιπτόντως, έγινε πριν από τις 12:00 τα μεσάνυχτα, ώρα από την οποία και μετά η κυβέρνηση συστήνει την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, ήταν απλά να μετακινηθεί ο κόσμος σε άλλο κομμάτι της παραλιακής, προς το Φάληρο, χωρίς να υπάρξει άλλη όχληση από τις Αρχές.