Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη βιντεοσκόπηση του μαθήματος

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών»

Με ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) εκφράζει την αντίθεσή της με τη ζωντανή (live streaming) κάλυψη των μαθημάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι «αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών».

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Αγαπητοί γονείς,
η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη βιντεοσκόπηση του μαθήματος. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης, 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταδικαστεί από κάθε γονιό ξεχωριστά, αλλά και οργανωμένα από τα Όργανα του κινήματος Γονέων.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της ζωντανής βιντεοσκόπησης του μαθήματος.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να οργανώσει τη συμπλήρωση ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ από κάθε γονέα ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και να την καταθέσει στους Διευθυντές των σχολείων.