Κορονοϊός, Ελλάδα: Μόλις 2 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος!

19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 100 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ - Οι τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου 2020, 2 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 2.878 κρούσματα, ενώ δεν ανακοινώθηκε κανένας νέος θάνατος!

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 626 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1635 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών και 6 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά επίσης έχουν καταγραφεί 171 θάνατοι συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες ήτοι το 29,2% και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στο αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης όπως προβλέπει η επόμενη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Τόνισε ότι το άνοιγμα θα πρέπει να συνοδευτεί από την προσοχή όλων μας και τη λογική. Όπως είπε η άρση των μέτρων δε σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες, αλλά συμμετέχουμε με σύνεση και υπευθυνότητα. Συνέστησε οι επισκέψεις στα εστιατόρια και τις ταβέρνες να γίνεται σε επίπεδο οικογένειας και όχι για να συναντήσουμε γνωστούς που έχουμε καιρό να δούμε γιατί δεν θα φοράμε μάσκα.

Σχετικά με τα σχολεία ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα σχετικά με την επίπτωση στην επιδημία δεν είναι ισχυρά. Επίσης σημείωσε ότι μέχρι σήμερα το σταδιακό άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων μετά τις 4 Μαΐου δεν επηρέασε καθόλου το δείκτη μεταδοτικότητας του ιού το γνωστό πλέον R0 και ειδικά ο στιγμιαίος δείκτης Rt που είναι πολύ χαμηλός.